SMS segmentering og sporing

Den enkleste måten å forklare hva er kortlink er på er ved å dele ordet i to: kort link. Enkelt og greit så betyr det å forkorte en link betydelig uten at det påvirker endestasjonen til linken. Selv om linken ser annerledes ut, vil den fortsatt lede deg til nøyaktig samme landingsside. Dette gjøres ved hjelp av linkforkortere. Jeg vet, ganske selvforklarende! Denne teknologien er svært populær innen SMS-markedsføring. Derfor har vi samlet alt du trenger å vite om kortlink og linkforkortere i en artikkel!

Formålet og fordelene med kortlink og linkforkorter

Når du skal sende ut SMS til kundene dine, er det viktig at du er bevisst på hvor mange tegn du bruker. Noen foretrekker å holde seg innenfor rammene på én SMS-melding (160 tegn), og da kan kortlink være avgjørende. La oss bruke denne artikkelen som eksempel: den vanlige linken ser slik ut https://www.intellipush.com/alt-du-trenger-å-vite-om-kortlink/. Det tilsvarer 59 tegn. Ved hjelp av en linkforkorter kan du sende kundene til nøyaktig samme nettadresse med kun 20 tegn.

En annen fordel med kortlink er at det er mer estetisk enn vanlig URL-lenker. Vanlige lenker inneholder mye informasjon, alt fra kommandostrukturer til datahierarkier. Det resulterer i lange lenker med mange komplekse tegn og sammensettinger som gjør det vanskelig å memorere og dele. Med dagens teknologi er det enkelt å løse dette ved å kopiere og lime inn lenken, men hvorfor gjøre det vanskeligere for deg selv enn det trenger å være?

En av de viktigste fordelene kortlink er mulighetene for informasjonsinnhenting som tilgjengeliggjøres med en slik teknologi. Linkforkorteren som vi i Intellipush har utviklet tillater deg å få innsikt i klikkrate og gir deg informasjon om hvem som klikket og når. Dette er informasjon som er helt essensiell for deg som bruker SMS som en markedsføringskanal. Du kan bruke denne informasjonen til å forbedre meldingene du sender, optimalisere sendingstidspunktet i tillegg til å belønne faste kunder for deres lojalitet. Hvis du gjør sistnevnte punkt riktig, kan dette også fungere som et insentiv for andre kunder til å foreta seg handling og bli lojale kunder. Dette gjør du ved å få innsikt i hvilke kunder som åpner meldingene, når de åpnes og ved å produsere egne kontaktlister basert på klikkraten.

Unngå fallgruvene med kortlink

Det er visse fallgruver du bør holde deg unna når det kommer til kortlink og linkforkortere. Visse linkforkortere er offentlige og tilgjengelige for alle. Det høres veldig flott ut, men det innebærer en viss risiko. Linker som lages på offentlige sider, som Bitly for eksempel, blir ofte møtt med skeptisisme og flagges av systemer som jobber med å oppdage svindelforsøk. Dette er med god grunn, for slike linker blir ofte brukt for å skjule svindelforsøk. Denne typen svindelforsøk har økt drastisk med bruk av SMS som kommunikasjonsverktøy for bedrifter.

Dette, i tillegg til informasjonsinnhentingskapasiteten, er grunnen til at vi utviklet vår egen linkforkorter. Kortlinker som produseres med vår linkforkorter er sikrere og mistenkes ikke i like stor grad for svindel. Grunnen til det er fordi det kun er våre kunder som har tilgang til teknologien, og hver kunde vi har blir grundig verifisert. Derfor anbefaler vi alle våre kunder å bruke teknologien de har tilgjengelig i vår plattform, både for å unngå mistanker fra svindeldeteksjonssystemer og for å få innsikt i informasjonen som optimaliserer kommunikasjonsstrategien deres.

Vil du teste vår linkforkorter? Logg inn eller opprett konto i dag, så hjelper vi deg i gang!