Hva er det som gjør at du kan logge inn på ulike apper og nettsider med Facebook-profilen din? Og hvordan kan du finne og bestille flybilletter på en nettside som ikke har noe med flyselskapet å gjøre? Svaret er ganske enkelt: Systemet du bruker snakker med andre systemer for å hente inn og verifisere informasjon. Hvis du skal logge inn på Pinterest med Facebook-kontoen din, snakker Pinterest direkte med Facebook og godkjenner at opplysningene du oppgir er riktig. Den usynlige helten som gjør dette mulig er kjent som et API.

Men hva er et API? API er et engelsk akronym som står for Application Programming Interface. På norsk er dette kjent som et programmeringsgrensesnitt. Vi bruker APIer hele tiden uten å legge merke til det. Hver gang du sjekker værmeldingen eller betaler med vipps på nett, bruker du et API.

Hva gjør et API?

API er IT-verdens tolk, det tillater ulike programmer å snakke sammen. Det er en kode som gjør det mulig å utveksle data mellom ulike systemer og apper. APIet tar imot forespørsler, forteller systemet hva du ønsker å gjøre og returnerer et svar tilbake til deg.

Se på API som en servitør. I likhet med APIet tar servitøren i mot bestillingen din (forespørselen) og videreformidler denne til kokken på kjøkkenet som lager maten (systemet). Når maten er klar, kommer servitøren tilbake til bordet med maten. Servitøren er kontaktpunktet i dette systemet, på fagspråket kalles det for et endepunkt.

Hvordan fungerer det?

I likhet med servitøren, har hvert API en forhåndsbestemt protokoll som de må følge. Protokollen sier noe om hvilken informasjon som kreves og hva sluttresultatet skal bli. For å få ønsket resultater, må du oppgi riktig informasjon. Hvis en glutenallergiker bestiller brød til maten, er vedkommende nødt til å presisere at de ønsker glutenfritt brød for å få ønsket resultat.

Hvis informasjonen du oppgir er feil vil forespørselen din bli avslått. For å fortsette på samme analogi som vi har brukt tidligere: hvis du drar på en pizzarestaurant og bestiller en omelett så vil du få beskjed om at restauranten ikke serverer omeletter, og forespørselen din vil bli avvist. Det er fordi informasjonen du legger inn i systemet er feil i henhold til protokollen.

For å bruke et API, må du vanligvis oppgi en API nøkkel sammen med forespørselen for å identifisere deg. En API nøkkel er en unik ID som gjør det mulig for systemet å ha en oversikt over hvem det er som får tilgang til systemets endepunkter. For å få tilgang til APIet til Intellipush, kreves det både en API ID og en API Secret. Dette er fordi APIet er sikret med Oauth 2.0 autentisering. Du finner denne informasjonen under "API innstillinger" på min side på Intellipush.

Dette gjør at Intellipush sitt API er både åpnet og sikret på samme tid. Alle kan opprette en konto gratis på https://www.intellipush.com og få tilgang til API ID og - Secret. Det gjør det enkelt for deg å utforske alle mulighetene som finnes med en integrasjon - og tro meg, det er mange!

Fordelene med API

API gjør det mulig å integrere ulike funksjonaliteter og tjenester inn i en ekstern app eller programvare.

Et eksempel på dette er integrasjonen av Vipps i nettbutikker. Fordelen med dette er at ulike programvarer og applikasjoner kan benytte seg av ulike funksjonaliteter og styrke verditilbudet sitt, uten at IT-avdelingen skal bruke utallige timer på å finne opp hjulet på nytt. Istedenfor å lage en helt ny betalingsmåte, kan de integrere med Vipps!

En annen fordel er at slike integrasjoner automatiserer det som ellers ville vært en manuell prosess. Bedriften sparer tid og ressurser, og kan skalere opp virksomheten mer effektivt.

Integrasjon av SMS

Med en SMS integrasjon vil du kunne ta i bruk alle funksjonene som Intellipush tilbyr direkte i systemet ditt. Dette kan være et CRM-system, kassasystem, nettside eller andre systemer du bruker i den daglige driften.

Fordelen med en slik API integrasjon er at du får alle verktøyene dine samlet på ett sted. Istedenfor å måtte logge deg inn i plattformen til Intellipush for å sende en melding, kan du gjøre det direkte i systemer er du har oversikt over kundene dine og deres interesser, vaner og behov. På denne måten får du SMS markedsføringen som en integrert del av hverdagen din.

Vil du integrere med et av Norges beste SMS API? Ta kontakt med oss eller en av partnerne våre og finn ut hvilken verdi en integrasjon med Intellipush kan gi ditt selskap!