SMS er et personlig kommunikasjonsverktøy, og de potensielle gevinstene av å bruke det som en del av markedsføringsstrategien din er enorme. Med SMS markedsføring kan du eliminere støyet og kommunisere direkte med kundene dine. Men med de potensielle gevinstene, følger det også med et ansvar.

Effekten av SMS markedsføring

Hvis du og bedriften din er opptatt av effekten av markedsføringsstrategien deres, har dere mest sannsynlig vært borti begrepet «åpningsrate». Åpningsraten illustrerer prosentandelen av mottakerne av en e-post eller SMS som faktisk åpner meldingen eller nyhetsbrevet. Et annet viktig begrep i markedsføringens univers er «Click-through-rate» (CTR), eller «klikkrate» på norsk. Dette begrepet referer til andelen av mottakerne som åpner og leser innholdet, i tillegg til å foreta seg en handling. Dette kan være i form av å klikke på en av lenkene. Disse tallene gir deg og bedriften din en indikasjon om hvor mange av mottakerne som faktisk er interessert i innholdet. De gir en oversikt over hvor mange som leser beskjedene du sender ut, og hvor relevant og interessant innholdet er.

Ifølge en kampanje gjennomført av SuperOffice er åpningsraten på e-post i Norge tilsvarende 18%, og klikkraten er ikke på mer enn 10%. Nå, la oss ta en titt på tilsvarende tall for SMS. Det viser seg at den gjennomsnittlige åpningsraten på tekstmeldinger tilsvarer rundt 99%, og 97% av disse meldingene leses innen 15 minutter fra de er mottatt.

Tallene har talt! SMS er mer effektivt enn kommunikasjon via e-post. Til tross for at e-postutsendinger stort sett er ganske billig, vil det ikke gi et like høyt investeringsavkast som SMS. Spesielt ikke når under én femtedel av mottakerne åpner e-posten.

Eliminer støyet

Plasser budskapet ditt direkte i håndflaten på kunden, bokstavelig talt! Meldingene du sender ut tikker direkte inn på mobiltelefonen, som jo i de fleste tilfeller hviler i håndflaten vår. I motsetning til sosiale medier trenger ikke meldingen din å konkurrere. Kunden ser heller på innlegg fra venner, siste nytt om The Kardashians, treningsvideoer eller annet som er mer interessant enn 20% avslag på sengetøy.

På toppen av kransekaken viser det seg at 50% av alle klikk på internettreklamer er feilklikk. Disse feilklikkene er det også du som skal betale for med kostnad per klikk (CPC) på nettannonser, uten gevinst. Med SMS kan du sørge for at du sender ut innhold som er interessant og relevant. Dette kan du gjøre ved hjelp av for eksempel segmentering. På denne måten viser du kunden at du bryr deg, og at du ikke bare er ute etter å selge hva som helst til hvem som helst.

Kundene dine vil høre dra deg

For å kunne sende ut SMS til kundene dine, må de selv ha akseptert å motta meldinger og tilbud fra bedriften din. Dette er en tillitserklæring fra kunden sin side. Du har dermed et ansvar om å bevare denne tilliten. Det gjør du ved å kun sende ut relevante beskjeder til kunden, og moderer antall meldinger som sendes ut.

Kunden har også muligheten til å melde seg av SMS-listen. For å ivareta kunden og passe på at tilliten mellom kunden og bedriften din ikke brytes, har vi laget en egen «svarteliste». Denne er for kunder som melder seg av SMS-listene. I praksis betyr det at det ikke vil være mulig å sende melding til numrene som har meldt seg av. Selv om nummeret fortsatt står i kontaktlister eller importeres på nytt, vil ikke meldingen sendes ut. Slik slipper du å bekymre deg for å sende melding til uinteresserte kunder, og kunden slipper å motta uønskede meldinger.