Driver du en nettbutikk? Da har du nok hørt om WooCommerce! WooCommerce er en e-handelsplattform bygget på WordPress. Med over 6,5 millioner aktive nettsider, er WooCommerce en av verdens største tilbydere innen netthandel. Plattformen har en åpen kildekode og er svært egnet til nye aktører innen e-handel. Den er svært tilpasningsdyktig, brukervennlig og fleksibel. De tilbyr gode funksjoner innen lageradministrasjon, sikre betalingsløsninger og fraktintegrasjoner.

Hva er et WooCommerce Plugin?

WooCommerce er et plugin, eller en utvidelse, for WordPress. Det gjør det mulig å lage og drifte en nettbutikk direkte i nettsiden din på WordPress. Men noen ganger er det rett og slett ikke nok å bare installere WooCommerce for å få en god nettbutikk. Du bør tilpasse nettbutikken til kundenes behov, hvis ikke risikerer du frustrerte kunder, lav omsetning og en dårlig markedsføringsstrategi. Derfor kan det være smart å kombinere ulike plugins og integrasjoner for WooCommerce for å få de beste resultatene. Dette kan være plugins for ulike betalingstjenester som Vipps, plugins for ulike fraktalternativer eller en integrasjon med Intellipush for å optimalisere markedsføringsstrategien din.

Det finnes mange utvidelser å velge mellom når du skal optimalisere kundeopplevelsen i nettbutikken din. Noen av alternativene er gratis og du kan enkelt installere dem uten programmeringskompetanse. Det er verdt å nevne at gratis og enkelt ikke nødvendigvis betyr topp kvalitet, så her gjelder det å velge utvidelsene med omhu.

I tillegg er det visse utvidelser som krever en API integrasjon, som for eksempel en integrasjon mot Intellipush. En API integrasjon gir deg en langt større frihet og gjør at du kan spesialtilpasse verktøyet etter dine behov. Ulempen med en slik integrasjon er at det krever teknisk kompetanse for å gjennomføre og er mer tidkrevende enn et vanlig plugin.

Hvorfor er det lurt å bruke WooCommerce Plugins?

Flere og flere kunder i dag er opptatt av brukervennlighet og enkelhet. En nettbutikk som krever kortinformasjonen hver gang kunden handler vil mest sannsynlig oppleve færre transaksjoner enn de med en Vipps-integrasjon for eksempel. Fra et bedriftsperspektiv er det også viktig at du har verktøy som gjør det enkelt for deg å samle all funksjonaliteten du trenger på ett sted for å slippe manuelt og dobbelt arbeid. Et eksempel på dette kan være en Intellipush integrasjon. Ved å benytte deg av en slik integrasjon vil du gjøre segmenteringsarbeidet mye enklere ettersom du operer i ett og samme system. Du har kundeinformasjonen din tilgjengelig i nettbutikken og kan bruke denne til å sende spesialtilpassede tilbud til kunden basert på deres interesser og kjøpemønster.

Hvordan fungerer integrasjonen?

Ettersom WooCommerce er et plugin i WordPress, vil du ha muligheten til å benytte deg av de ulike utvidelsene som WordPress tilbyr for å forbedre nettbutikken din. Med de vanlige utvidelsene fra utvidelseskatalogen til WordPress er prosessen ganske enkel. Du trykker på "installer nå" og utvidelsen blir installert. I enkelte tilfeller kan det være lurt å sjekke at utvidelsen er aktivert under "installerte utvidelser". En gang i bland krever disse utvidelsene en oppdatering. Du vil få beskjed om dette i oversikten over installerte utvidelser, og du vil ha muligheten til å se detaljer om den nye versjonen i tillegg til å gjennomføre oppdateringen umiddelbart. Du trenger nærmest ingen tekniske kunnskaper for å installere og vedlikeholde utvidelsene.

Når du skal bruke en API integrasjon, er det lurt å få inn en hjelpende hånd hvis du ikke har den tekniske kompetansen som kreves for å gjennomføre integrasjonen selv. For å kunne bruke Intellipush sitt API for eksempel, trenger du tilgang til API nøkkel og API secret. Denne informasjonen finner på "API innstillinger" under menyen på din side på Intellipush. APIet er godt dokumentert, og inkluderer ferdige feilsøkings- og utviklerverktøy.

Hvis du ønsker å integrere SMS direkte i WooCommerce nettbutikken din, har vi dyktige samarbeidspartnere som kan bistå med integrasjonen.