Det er trygt å anta at du enten har jobbet med WordPress eller vært borti det i løpet av din karriere. WordPress er et av verdens mest kjente publiseringsplattformene for nettsider og tusenvis av mennesker bruker det over hele verden. Mange privatpersoner og profesjonelle bruker WordPress for å lage alt fra komplekse nettsider til enkle landingssider som cat-bounce.com. Det er kjent for å være enkelt og svært brukervennlig. I følge selskapet selv er 43% av alle nettsidene på nett bygget på WordPress.

Hva er et WordPress Plugin

WordPress tilbyr en rekke utvidelser, også kalt plugins, som du kan bruke til å øke funksjonaliteten på nettsiden din. Det kan være alt fra kontaktskjemaer til markedsføringsverktøy og backup av nettsiden din. Med en WordPress plugin får du tredjepartsløsninger integrert direkte i nettsiden din. Med muligheten til å "plugge inn" ulike software i nettsiden din, er mulighetene uendelig for hva slags nettside du kan skape. Du finner over 60.000 gratis utvidelser som du kan installere direkte i nettsiden din i utvidelseskatalogen til WordPress. Du kan også laste opp utvidelser i .zip-format i samme utvidelseskatalog. I teorien kan du installere så mange plugins du ønsker på nettsiden.

I tillegg er det visse utvidelser som krever en API integrasjon, som for eksempel en integrasjon mot Intellipush. En API integrasjon gir deg en langt større frihet og kan spesialtilpasses etter dine behov. Ulempen med en slik integrasjon er at den krever teknisk kompetanse for å gjennomføre og er mer tidkrevende enn et vanlig plugin.

Hvorfor er det lurt å bruke WordPress Plugins?

Det er mange fordeler med å installere WordPress plugins. Som nevnt innledningsvis, vil disse utvidelsene øke funksjonaliteten på nettsiden din. Utvidelsene kan være svært tidsbesparende for bedriften din, og gjør det enkelt for deg å samle mange verktøy på ett sted. Du kan legge til alt fra betalingsløsninger til oversettelsesverktøy i tillegg til å tilpasse nettsidens utseende slik at den representerer dere og deres bedrift. Utvidelsene er enkle å installere og du kan like enkelt deaktivere dem dersom det er behov for det. Noen utvidelser tilbyr en betalt versjon med mer avansert funksjonalitet. Det er verdt å nevne at prisen sjeldent overstiger $100 og at disse utvidelsene ofte er godt oppdatert og og har god funksjonalitet.

Hvordan fungerer integrasjonen?

Med de vanlige utvidelsene fra utvidelseskatalogen til WordPress er prosessen ganske enkel. Du trykker på "installer nå" og utvidelsen blir installert. I enkelte tilfeller kan det være lurt å sjekke at utvidelsen er aktivert under "installerte utvidelser". En gang i blant krever disse utvidelsene en oppdatering. Du vil få beskjed om dette i oversikten over installerte utvidelser, og du vil ha muligheten til å se detaljer om den nye versjonen i tillegg til å gjennomføre oppdateringen umiddelbart. Du trenger nærmest ingen tekniske kunnskaper for å installere og vedlikeholde utvidelsene.

Når du skal bruke en API integrasjon, er det lurt å få inn en hjelpende hånd hvis du ikke har den tekniske kompetansen som kreves for å gjennomføre integrasjonen selv. For å kunne bruke Intellipush sitt API for eksempel, trenger du tilgang til API nøkkel og API secret. Denne informasjonen finner på "API innstillinger" under menyen på din side på Intellipush. APIet er godt dokumentert, og inkluderer ferdige feilsøkings- og utviklerverktøy.

Hvis du ønsker å integrere SMS direkte i WordPress siden din, har vi dyktige samarbeidspartnere som kan bistå med integrasjonen.