Black Friday for oss er som julesesongen for julenissen. Det har gått fra Black Friday til Black Week og nå feirer vi Black Month med Cyber Monday til dessert. For deg betyr det mye planlegging, koordinering og strategisk arbeid med å finne ut hvordan du skal nå ut til kundene dine. Men hvordan skal du klare å nå fram i et hav av varsler og andre Black Friday tilbud? Her er tre tips for Black Friday som sørger for at du får mest mulig ut av SMS-kampanjene dine.

1. Planlegg utsendelsene nøye

Det hjelper ikke å ha den best formulerte meldingen eller de beste tilbudene hvis budskapet ditt ikke når fram. Det er naturlig å anta at du, som konkurrentene dine, ønsker å planlegge utsendingen av SMS-kampanjen til det perfekte tidspunktet. Ikke for å skuffe deg, men jakten på det perfekte øyeblikket er like fruktbart som søket etter Atlantis. Det som derimot kan ha en stor verdi er å planlegge utsendelsen noen minutter før eller etter det du tenker er naturlig. For eksempel at du planlegger utsendelsen til 20:15 istedenfor 20:00. På denne måten unngår du trafikken av millioner andre SMS-kampanjer som blir sendt ut nøyaktig 20:00.

Et bonustips er at du planlegger teksten i SMS-meldingene på forkant. For å gjøre det enkelt for deg selv og for kollegaene dine, kan du lage ulike maler for de ulike kampanjene. Når du skal planlegge spesifikke tidspunkt for utsendelsene, vil du spare tid på å ha meldingsteksten klar for utsendelse. Det er én ting mindre å bekymre seg over, og dere kan fokusere på å levere de beste produktene og tjenestene til kundene deres.

 

2. Segmenter, segmenter, segmenter! 

Ett tips du bør ta med deg for både Black Friday og SMS-markedsføring generelt er det å segmentere kundene! Vi kan ikke presisere nok hvor viktig segmentering er for effekten av markedsføringsstrategien din og kommunikasjonen med kundene som helhet. I en så kaotisk periode som Black Friday, gjelder det å være så treffsikker som overhodet mulig. Ved å kun sende relevante tilbud, viser du kunden at du har tatt hensyn til deres interesser og behov. SMS-kampanjen er sendt med hensikt. I tillegg kan du potensielt spare opp til 50% av kostnaden ved å halvere antall SMS du sender. Vinn-vinn spør du meg!

 

3. Ikke skyt i blinde 

For å få de beste resultatene er du nødt til å vite hva som funker og hva som ikke funker. For å kunne vite det trenger du innsikt. Når du skal sende ut SMS-kampanje er det derfor lurt å inkludere link direkte til tilbudet. Tipset her er å forkorte linken slik at du kan få informasjon om klikkraten og ytelsen av kampanjen. Etter hvert som du får tilgang til mer informasjon og kan sammenligne ulike kampanjer, kan du bruke dataen til å bli mer treffsikker og optimalisere planlagte meldinger basert på reelle resultater.

Syns du det er mye å forholde seg til? Ta kontakt med oss så skal vi sørge for å hjelpe deg hele veien til mål.

Lykke til med årets Black Friday – May The Force Be With You!