Ta vare på kundene

Det er helt vanlig å oppleve at noen kunder avregistrerer seg fra SMS-listene dine. Sånn vil det alltid være. For noen er det relevant å motta SMS i en kort periode, mens for andre er det interessant å forbli en del av kundelisten. Dersom du derimot opplever stor pågang av avregistreringer i en viss periode, kan det være lurt å ta på seg detektivhatten og undersøke årsaken. Det var være mange grunner til at noen kunder velger å avregistrere seg. Likevel er det er viktig at du gjør det du kan for å ikke miste kundene dine. Med det sagt her er 5 tips til hvordan du kan unngå avregistreringer på SMS.

1. SMS med verdi

Grunnen til at kundene dine velger å abonnere på SMS fra bedriften din er fordi de forventer å få en form for verdi. Det kan være unike tilbud, rabattkoder, nyheter eller tilgang til nye produkter og tjenester. Grunnen vil variere fra kunde til kunde. Det er din jobb å finne ut av hva de ulike kundegruppene verdsetter mest.

Du kan også skape verdi via SMS ved å tilby noe eksklusivt. Kundene dine vil ha en høyere terskel for å avregistrere seg hvis meldingene inneholder tilbud og nyheter som er unike for SMS-abonnementer. Derfor er det viktig at du sørger for at meldingene du sender ut er først og fremst relevante, informative og gir kundene en verdi de ikke får noe annet sted.

2. Tilpass meldingene til mottaker

Det er flere måter du kan tilpasse meldingene dine på og sørge for at de er relevante for kundene. Den mest åpenbare måten er ved hjelp av segmentering. Segmenteringen hjelper deg med å sende ut relevante meldinger til de riktige kundene. På denne måten oppleves ikke meldingene dine som irrelevante. Til gjengeld unngår du at kundene avregistrerer seg.

En annen måte å tilpasse meldingene dine på er ved å gi kundene dine mulighet til å velge typer meldinger de interesserer seg i. Det kan være at de kun er interessert i å motta tilbud og kampanjer, nyheter, påminnelser eller eksklusiv tilgang på nye produkter og tjenester. Dette gir kundene dine kontroll over meldingene de mottar, og reduserer sjansen for at de avregistrerer seg på SMS.

3. Sett tydelige forventniger

Vær tydelig og transparent med kundene dine. Fortell dem om hva de kan forvente når de registrerer seg for å motta SMS fra bedriften din. Oppgi tydelig informasjon om hvor ofte de kan forvente å motta SMS fra deg, og hva slags type meldinger de kan forvente å motta. På denne måten vil ikke meldingene komme som en overraskelse på kundene.

Det er også viktig at du overholder det du lover kundene. Frekvensen og meldingstypene du sender bør være tilsvarende informasjonen du oppgir ved registrering. I noen perioder som under Black Friday og i forbindelse med helligdager for eksempel er det vanlig at det sendes ut flere meldinger enn vanlig. Da er det viktig at kundene dine er klare over det og vet hva de skal forvente.

4. Hold det kort og konsist

Magien med SMS-kampanjer er at det tar mottakeren noen få sekunder å bestemme om meldingen er relevant for dem eller ikke. Derfor er det viktig at du som avsender får fram verdien i meldingen så fort som mulig. Det er ikke en novelle hvor målet er å skape suspens, kom til poenget fort!

Bruk tid på å formulere korte og punchy tekstmeldinger som fanger leserens oppmerksomhet. Bruk fornavnet til mottakeren i meldingen til å personalisere meldingen, og sørg for at beskjeden du sender ut har en relevant mottaker. Dersom du har ytterligere informasjon du ønsker å dele, kan du inkludere en link eller en fil i tekstmeldingen din. På denne måten får du også enda mer informasjon om relevansen til meldingen ved hjelp av åpning- og klikkrate.

5. Gjør det lett å avregistrere seg

Målet med SMS-listene er ikke å fange kundene i et system de ikke kommer seg ut av. Det vil kun skape irritasjon hos kundene og skade omdømme til bedriften din. Gjør det lett for de kundene som ikke er interessert å avregistrere seg. Ikke bare er det pålagt av forbrukertilsynet, men det øker tilliten kundene har til bedriften din.