Black Friday

Sommeren er offisielt over og vi nærmer oss en mørkere årstid. Men du vet hva de sier, det er alltid lys på enden av tunellen. Oktober betyr at høsten er i full sving. Halloween er rett rundt hjørnet, men først er det en dag, uke eller til og med en måned med ring rundt denne måneden - nemlig Black Friday. Hvert år sendes det ut millioner av tilbud på SMS i forbindelse med denne uoffisielle helligdagen. Hva skal til for at akkurat din bedrift lykkes? Her er 3 tips for vellykkede SMS-kampanjer på Black Friday.

1. Planlegg kampanjene i forkant

Oppskriften på suksess er enkel. Du må planlegge, tenke gjennom og bekrefte at kampanjene dine er ønsket og skaper verdi for kundene. Hvordan gjør du det? Du må snakke med kundene dine! For mange kunder handler Black Friday om gode tilbud og kupp. Samtidig vet vi at mange kunder blir bombardert av gode tilbud og alt for mye informasjon på en gang. Black Friday er den eneste tiden hvor mange, om ikke alle, bedrifter sender ut SMS-kampanjer på likt. Derfor er det viktig at du velger ut kampanjene du sender ut med omhu.

Det siste du vil denne måneden er at kundene dine opplever markedsføringen din som påtrengende og unødvendig. Det vil være nok av det. Bruk verktøy som segmentering og kundeinformasjon til å skreddersy kampanjer til ulike kundegrupper. Black Friday handler ikke om å selge alt til alle, det handler om å gi de riktige kundene et tilbud de ikke kan takke nei til.

2. Juster ditt moralske kompass i forkant

Denne shopping-helligdagen handler ikke om profitt, den handler om kunden. Det er fort gjort å tenke på Black Friday, Black Week eller Black Month som ville vesten som hvor alt er lov. Slik er det ikke. De samme reglene som gjelder for SMS-markedsføring de resterende 11 månedene i året gjelder i oktober også. Vær bevisst på at kundene dine kommer til å motta mange ulike henvendelser og SMS-kampanjer, og bevis med handling at du har kunden i fokus.

Bruk den store pågangen til din fordel, og fortell kunden at du er klar over det enorme presset de står ovenfor. Det er også viktig å huske på at denne delen av året er i stor grad preget av økonomisk press og et fokus på varehandel. I år er det viktigere enn noen gang å ha det i bakhodet med tanke på de økonomiske utfordringene de fleste står ovenfor. Ta et bevisst standpunkt i mot handling for handlingens skyld, og fokuser heller på verdiskapningen bedriften din jobber med.

3. Etisk standpunkt

I nyere tid har Black Friday fått en dårlig rykte på seg for å bidra til overforbruk og til bruk-og-kast holdningen som har blomstret frem. Det er viktig at bedriften din tar avstand fra slike holdninger, og er bevisste på å ikke oppfordre til handlinger som forverrer samfunnet, hverken økonomisk, miljømessig eller på individnivå. Bærekraft og bærekraftig handel har blitt en forutsetning for å kunne drive etisk drift, dermed lønner det seg å påta seg et slikt samfunnsansvar allerede nå før bedriften din tvinges til å snu seg 180 grader som følge av lovgivninger og reguleringer.

Kundene har også blitt særlig bevisste på de ulike samfunn- og miljømessige utfordringene vi står ovenfor i dag. Dermed velger de å handle fra etiske selskap som jobber mot mer enn bare profitt. Hvordan kan selskapet ditt ta et etisk standpunkt? Her er det mange veier til mål. Flere selskap har valgt å donere en viss prosent av inntekten på Black Friday til ulike organisasjoner for eksempel. Moteselskapet Everlane for eksempel har stått fram og sagt at de donerer profitten sin på Black Friday til å forbedre livene til de ansatte på fabrikkene. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Under årets Black Friday er det viktig å tenke over hva slags SMS-kampanjer du sender ut og hvordan disse tolkes av kundene dine. Ta et tydelig etisk standpunkt og ha et godt justert moralsk kompass før shopping-frenzyen er i gang. Vil du ha flere tips til hvordan du kan lykkes med SMS-kampanjer under Black Friday? Sjekk ut denne artikkelen!