Internasjonal SMS sending

Globaliseringen har ført mennesker tettere sammen enn noen gang før. Vi ser på amerikanske serier, spiser italiensk mat, og er klistra til elektronikk produsert i Kina. Hvis vi skal kjøpe varer eller tjenester er vi ikke lenger avhengig av hva vårt lokale marked har å by på. Nå har vi tilgang til hele verden i håndflaten - bokstavelig talt. Det er ikke lenger en selvfølge at du som bedriftseier kun operer i Norge. Med denne utviklingen og tilgangen til et enormt, globalt marked er det nødvendig å ha en strategi for hvordan du kommuniserer med dine internasjonale kunder. Vi ønsker å se deg lykkes, så vi har samlet de 4 viktigste tingene du bør huske på før du sender SMS kampanjer internasjonalt.

1. Forskjellige land har forskjellige regler og retningslinjer

Dette er en av de viktigste tingene du bør ta hensyn til når du skal sende SMS internasjonalt. Før du begynner å sende SMS er du nødt til å kartlegge hvilke land du skal sende til. Steg to er å finne ut hvilke retningslinjer du må forholde deg til i de utvalgte landene. I Frankrike og India for eksempel, vil det være begrensninger på når du kan sende markedsføringsrelaterte meldinger. Når det gjelder andre land som Saudi Arabia, Japan og USA vil meldinger som inneholder gamblingrelatert innhold bli filtrert.

I Norge må du forholde deg til markedsføringsloven, og regler og retningslinjer gitt av Forbrukertilsynet. I tillegg må du sørge for at du følger GDPR som gjelder i hele Europa. For USA er det TCPA (Telephone Consumer Protection Act) og CTIA (Cellular Telecommunications Industry Association) som bør tas hensyn til. Når det kommer til andre land som Canada må du sette deg inn i retningslinjene gitt av Canada Anti-Spam Legislation (CASL). I Australia gjelder Australian Communications and Media Authority (ACMA).

En god tommelfingerregel er å alltid sørge for at du har samtykke fra kundene dine og at dette samtykket kan dokumenteres ved behov. På en annen side er det like viktig at du har et system for kundene som velger å melde seg av SMS-tjenesten. Dette er for å sikre at du ikke tar kontakt med kunder som ikke ønsker det. Dette kan Intellipush bistå med ved å hjelpe deg sette opp en egen svartliste. Brudd på begge disse punktene kan føre til enorme bøter og potensielt ødelegge ryktet til selskapet ditt.

2. Husk landskoden!

Det hjelper ikke å ha det beste tilbudet eller den best formulerte teksten hvis SMS meldingen ikke når fram. Når du sender meldinger internasjonalt er det derfor superviktig at du husker å inkludere landskoden. Dette kan du gjøre ved å ha en egen kolonne i Excel-arket ditt med landskoden. Du kan også gjøre det ved å legge det til i plattformen til Intellipush når du importerer nye kontakter. Men ikke bekymre deg, du trenger ikke å huske alle landskodene utenat. Her kan du finne en oversikt over alle landskoder du trenger.

3. Planlegg utsendingene dine nøye

Når du skal sende SMS til kunder i flere land er det viktig at du husker på og tar hensyn til tidsforskjellene. Spesielt hvis du har kunder i land som har ulike tidssoner enn deg selv. Du er nødt til å sette deg inn i hvilke tidspunkter som er passende for å sende ut SMS kampanjer. Det er også verdt å nevne at noen land har ulike tidssoner innad i landet, som USA og Australia for eksempel. En melding som sendes på et rimelig tidspunkt til noen i California, kan bli oppfattet som svært forstyrrende for en mottaker i New York. Du kan bruke segmenteringsverktøyet til Intellipush og dele kundene dine inn i mindre grupper basert på hvor de holder til.

Det kan også være en idé å holde seg oppdatert på de lokale høytidene og markeringsdagene i de ulike landene. Du kan sende ut tilbud i forbindelse med lokale høytider og tiltrekke deg mer trafikk fra utvalgte områder. Men her er det også viktig å huske på at ikke alle land feirer de samme høytidene. Førjulssalg er sannsynligvis ikke like populært i Saudi Arabia som det er i andre vestlige land. Det samme gjelder nasjonaldager. Et 17.mai salg vil kun være relevant til mottakere som holder til i Norge eller har et forhold til den norske nasjonaldagen.

4. Tilpass språket til mottakeren

Det er her du kan vise kundene at de er mer enn bare et tall på en liste. Dette er spesielt viktig når du skal sende meldinger til mottakere som ikke holder til i samme land som deg. Du kan gjøre det ved å skrive på morsmålet i landet der de bor. Det som er viktig å huske på da er å være hundre prosent sikker på at oversettelsen stemmer. Google translate er et greit verktøy å ta utgangspunkt i, men med måte. Det beste er om du enten kan språket selv eller oppsøker hjelp fra noen som kan språket.

Hvis du bestemmer deg for å være på den sikre siden kan du sende meldingene på engelsk. Her kan det være lurt å spe på med et kjent ordtak eller begrep fra det aktuelle språket for å vise at meldingen er spesielt lagd for kundene i dette landet. Det kan være noe enkelt som «merci» på slutten av meldingen til kunder i Frankrike eller «¡hola!» til kunder i Spania.

Et annet tips er å skrive riktig valuta i meldingen hvis du nevner et spesifikt tilbud. Bruk NOK i Norge, pund i Storbritannia og USD til kunder i USA. Dette gjør det mye enklere for kunden å forholde seg til meldingen og tilbudet du sender. Terskelen for å sjekke ut tilbudet eller foreta seg en handling vil også bli betydelig lavere.

Er du klar for å bli en internasjonal aktør? Ikke nøl med å ta kontakt med oss! Vi hjelper deg gledelig i gang med din internasjonale SMS kampanje.