Intellipush SMS Fredrikstad Blad Blender

Foto: Felix C. Ellingsrud, Fredrikstad blad.

Som forretningsutvikler er det viktig å holde seg oppdatert på kundenes opplevelser, utfordringer og forventninger. Før du vet ordet av det dukker det opp en ny mulighet.

Produkter og tjenester som løsning

De beste produktene og tjenestene er de som løser et problem for kundene. Dette kan være et reelt problem som mangelen på nødvendig utstyr. Det kan også være et behov som dekkes av produktet eller tjenesten som forbedrer kundeopplevelsen. Det viktigste for din bedrift er å validere forretningsideen med to spørsmål: Hvilket problem løser du og for hvem? Med andre ord, hvem er målgruppen din og hva trenger de? Neste steget er å finne ut hvordan du kan tilby en løsning som dekker kundens behov.

Fra bekymring og irritasjonsmoment til en ny forretningsidé !

I slutten av 2020 bestemte Thomas og Anders seg for å si adjø til tungvinte smittesporingsløsninger og lanserte konseptet "Smitteomsorg". Problemet kom til synet under en uformell prat, og stemningen gikk fra å være preget av frustrasjon til nysgjerrighet. De så muligheten for å utvikle en ny forretningsidé!

En av de vanligste metodene entreprenører og gründere bruker i søken etter problemer er "scratch your own itch". Det betyr å finne et problem som du selv har, enten personlig eller i bedriften din, etterfulgt av en løsning på problemet! Men et problem kan ikke bli til en forretningsidé før du identifiserer flere med det samme problemet. Er du heldig så er disse personene også på søken etter en løsning. Det var nøyaktig det Anders og Thomas gjorde. De snakket med daværende lederen for Blender Collective, Sabine Larrieu-Hellestad. Hun fortalte at det har vært en stor kilde til bekymring for lederen hvordan hun skal holde oversikt og ivareta personopplysninger med dagens løsninger.

Intellipush sin eksisterende løsning ble tilpasset og justert etter behovet for smittesporing, og et nytt produkt ble født. Idéen ble testet som en løsning for Blender Collective hvor brødrene holder til med Intellipush. Etter noen uker med testing og undersøkelser av markedet, var de klare for å spre vingene og ta av. Kort tid før lanseringen havnet de på forsiden av Fredrikstad blad som en del av serien "Skaperne".

Om smitteomsorg

Konseptet bak smitteomsorg er enkelt; du scanner QR-koden med kamera på telefonen og trykker send på den allerede utfylte meldingen som dukker opp. Slik blir du registrert og sikret. For bedriftene er det like enkelt. Løsningen registrerer nødvendig informasjon som telefonnummeret til besøkende samt tidspunktet for besøket automatisk. Er man uheldig er det fort gjort å sende ut en SMS til alle som bør kontaktes med en gang. I tillegg kan en liste over besøkende eksporteres og sendes over til smittesporingsteamet i kommunen. Løsningen ivaretar personvern ved at kun nødvendig informasjon registreres og ved at listene slettes automatisk etter 10 dager.

Har du SMS inkludert i abonnementet ditt så er løsningen gratis for deg som bruker. For bedrifter er det gratis å bruke smitteomsorg, du betaler kun per SMS som sendes ut i forbindelse med registrering.

Les artikkelen om Intellipush i Fredrikstad Blad her, og bli bedre kjent med smitteomsorg og skaperne bak løsningen!

Prøv gratis