De fleste av oss vet hvor effektivt SMS er som kommunikasjonskanal. 99% av meldingene blir åpnet, 97% av meldingene leses innen 15 minutter - poenget er at meldingene dine blir lest! Spørsmålet er om innholdet i meldingen du sender har noe verdi for kundene og bedriften din. Å bruke SMS som markedsføringskanal krever at du hele tiden er villig til å utvikle deg i takt med kundene. Hold deg oppdatert med disse 6 (og et halvt tips) til bedre SMS markedsføring:
1. Segmenter
Før du i det hele tatt begynner å bruke SMS til markedsføring, bør du start med å segmentere kundegruppen din. Ikke alle meldinger egner seg like godt til alle kunder. Derfor bør du finne ut av hvilke kampanjer som er relevante for hvilke kunder. Den beste måten å finne ut av det på er ved å dele kundene inn i mindre undergrupper basert på visse kriterier. Det kan være basert på hva de har handlet tidligere, kjønn, alder, bosted eller noe helt annet. Det er ingen som kjenner kundene bedre enn deg, så du må selv velge relevante kriterier å basere segmenteringen på.
2. Mindre gir mer
SMS er svært personlig, og det skal ikke så mye til før du oppfattes som invaderende. Dette er spesielt viktig å tenke på når du sender ut kampanjer og andre markedsføringsrelaterte meldinger. Når og hvor ofte sender du ut meldinger? For de fleste av oss er SMS forbeholdt viktige beskjeder fra venner, familie og bekjente. Vis at du tar hensyn til dette ved å sende korte meldinger på rimelige tidspunkter. Vær kort og presis og send kun ut relevante beskjeder i moderate mengder. Vi anbefaler deg å sende 1-2 salgsrelatert SMS i måneden.
3. Gjør det enkelt å engasjere seg
Når du sender ut en melding er det viktig å være klar over hva du ønsker å oppnå med kommunikasjonen. Vil du at kunden skal benytte seg av et tilbud? Ha med en kort link som fører dem direkte til et produkt eller en tjeneste med allerede nedsatt pris. Vil du at kunden skal være informert om noe spesifikt? Last opp informasjonen som vedlegg i meldingen. Den blir sendt som en kort link som gjør det mulig å lese informasjonen der og da. Poenget er at du skal fjerne alle pain points for kunden, og gjøre det lett for dem å engasjere seg.
4. Send påminnelser
SMS kan ha store fordeler når det blir brukt som kommunikasjonsverktøy. En studie publisert i Jounal of Clinical Studies viser at SMS påminnelser i forkant av legetimer har en enorm effekt på oppmøteprosenten. Det er trygt å anta at den samme positive effekten vil gjelde andre typer arrangementer.
Du kan også sende ut påminnelser om tilbud til kunder, men da er det viktig at du har informasjon om hvem som har benyttet seg av tilbudet allerede. Hvis du sender tilbudet på link, får du oversikt over hvem som har trykket på linken og ikke med kortlinken til Intellipush. Lag en egen kontaktliste med de som ikke har trykka på URLen og send ut påminnelser med god samvittighet. Det sparer bedriften din for penger, og sparer de aktive kunden for en unødvendig påminnelse.
5. Gi det lille ekstra
Det er viktig å huske på at de som har takket ja til å motta tilbud på SMS er dine mest engasjerte kunder. Det å være på SMS-listen til en bedrift bør behandles som noe eksklusivt, og ha noen eksklusive fordeler. Det er minst like viktig at du kommuniserer dette til kundene dine. Send ut eksklusive tilbud kun til de som mottar SMS. Skal du lansere et nytt produkt eller selge billetter til et arrangement? Gi disse kundene forkjøpsrett eller informasjon før alle andre. Belønn kundene dine for lojaliteten de har til deg og bedriften din!
6. Spill på FOMO´n
FOMO eller Fear Of Missing Out handler om den angsten som kryper sakte, men sikkert opp når muligheter byr seg. Mennesker med FOMO er redd for å angre eller gå glipp av gode muligheter. De fleste av oss har opplevd FOMO i større eller mindre grad i livet. Vi vil jo ikke gå glipp av et godt tilbud eller fine opplevelser. I markedsføring kan dette brukes til å skape spenning og engasjement rundt ulike tilbud. Du kan gjøre det ved å sette en tidsbegrensning, 24-timers tilbud for eksempel. Eller så kan du ha et begrenset antall produkter, ledige timer, billetter - you name it! Det viktigste er at det er et insentiv for at kundene skal handle raskt.
0,5. Det skal være lett å avregistrere seg
Dette halve tipset er et av de viktigste punktene å ta hensyn til når du skal sende ut markedsføringshenvendelser på SMS. Du som avsender er pålagt av Forbrukertilsynet til å gi kunden en lett og gebyrfri måte å avregistrere seg på. Det skal være lett for kunden å si "nei takk" etter hver markedsføringsrelatert melding du sender ut, uten at dette skal noen negative konsekvenser for kunden. Det er også en fordel for deg og din bedrift at kunden har friheten til å velge å ikke motta SMS fra dere. På denne måten vil du ikke bli opplevd som uønsket, påtrengende eller invaderende av kunden og du vil spare ressurser på å ikke sende SMS til uinteresserte kunder.