SMS øker salget

En god SMS-kampanje fører til økt trafikk på nettsiden og i beste fall konverteringer i form av salg. Men å få kundene fra å lese en SMS til å faktisk foreta seg en handling kan være lettere sagt enn gjort. I denne artikkelen skal vi ta for oss hvordan du kan øke trafikken til nettsiden din med SMS.

Mobiloptimalisert nettside

Før du begynner å tenke på å sende kampanjer via SMS er det visse ting som må på plass. Hvis det ikke er åpenbart, mottas de aller aller fleste SMSene på mobilen. Hvis målet med SMSen du sender ut er å øke trafikken til nettsiden din, må du dermed sørge for at du har en god og funksjonell nettside. Det er spesielt viktig at du sjekker og dobbeltsjekket hvordan nettsiden din fungerer på mobil.

Mobiloptimalisering sørger for at nettsiden din ser og fungerer like bra på mobil som den gjør på laptop. Det er fort gjort å droppe mobiloptimaliseringen, men det kan fort koste mer enn det smaker. Hvis du er usikker på hvor godt optimalisert nettsiden din er på mobil, kan du enkelt teste det på PageSpeed Insight eller lignende verktøy.

Link, link, link!

Hvis du vil øke trafikken til nettsiden din med SMS-kampanjer, må du gjøre det lett for kundene dine å komme seg på nettsiden. Hva er vel enklere enn en link? Med et tastetrykk kan kundene besøke nettsiden din, og foreta seg et kjøp der og da.

Mange bedrifter kvier seg og i noen tilfeller velger å droppe å ha med link i SMSen sin for å spare tegn. En slik strategi kan i lengden gjøre mer skade enn vondt. Men problemet er reelt, du vil helst ikke bruke flere tegn enn nødvendig! Det trenger du heller ikke lenger. Hvis du skal inkludere en link til nettsiden din, kan du bruke linkforkorteren vår og spare på antall tegn. I tillegg vil du få verdifull innsikt som du kan bruke for å optimalisere dine framtidige SMS-kampanjer.

Du må dingle gulroten

Hvorfor skal kundene trykke på linken og besøke nettsiden din? Du må gi kundene dine en grunn til å foreta seg en handling. Gode spørsmål du kan stille deg selv når du planlegger en SMS-kampanje er:

  • Er dette et godt tilbud?
  • Er tilbudet tilpasset målgruppen?
  • Er budskapet relevant?
  • Hvor eksklusivt er dette tilbudet?

Jo mer relevant og jo mer eksklusivt et tilbud er, jo større sjanse er det for at kundene dine besøker nettsiden og oppsøker mer informasjon. Du kan også gjerne slenge på en tidsbegrensing i SMSen for å skape litt ekstra spenning og hastverk. Du må vekke nysgjerrigheten og interessen nok til at de følger gulroten helt fram til mål.

Spør rett ut

Du må fortelle rett ut hva du vil at kundene skal gjøre. Her gjelder å være så tydelig og frampå som mulig. Samtidig skal det være attraktivt og relevant for kunden. Hvordan gjør du det? Jo, med gode Calls-to-Action. Uten en Call-to-Action kan du heller ikke forvente handling. Hva slags Call-to-Action du skriver i meldingen du sender ut avgjør handlingen kunden foretar seg. Trykker de seg inn på linken og besøker nettsiden din, eller krysser de bort meldingen og fortsetter som om ingen ting har skjedd? En god Call-To-Action er avgjørende for å øke trafikken til nettsiden din.

Analyser resultatene

Når du har sendt ut noen kampanjer og fått samlet inn data, er du viktig at du analyserer denne. Hva fungerte, og hva var det som ikke fungerte like godt? Dette gjør at du kan optimalisere kampanjene dine. Du kan repetere suksesshistoriene og forbedre de kampanjene som ikke ga like gode resultater som du hadde håpet på.

Ved å sende linken gjennom Intellipush vil du få innsikt som hjelper deg med å optimalisere beskjedene du sender ut, hvem du sender de til og tidspunktet du sender de på. Tiden for å sende i blinde er forbi. Brik verktøyene du har tilgjengelig for å oppnå målene dine og øke trafikken til nettsiden med SMS.