Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Du har gått glipp av en stor mulighet. Du har sikkert fått med deg at SMS har et av de høyeste klikkratene sammenlignet med epost og sosiale medier. Det er en kollektiv enighet om at SMS er den mest effektive kanalen å bruke til markedsføring. Men det gjelder kun når den blir brukt riktig. Med en klikkrate på rundt 45% er det ingen andre kanaler som en gang kan sammenlignes med SMS. Men vet du hva klikkraten på SMS -meldingene du sender ut er?

Hvorfor er SMS så effektivt?

Før vi går inn på detaljer om tall og statistikk er det viktig å vite hvorfor SMS er så effektivt. SMS er litt som Samwise Gamgee fra Ringenes Herre - meldingen vil nå sin destinasjon hva enn det tar. SMS er ikke avhengig av nettverksforbindelser eller apper. Hvis mottakeren ikke har dekning så venter den tålmodig til mottakeren har dekning igjen før meldingen når fram. Men også litt som Sam, får ikke SMS alltid den æren den fortjener.

Bedrifter kan være skeptiske til å bruke SMS som en del av markedsføringskampanjen sin fordi det er påtrengende på mottakeren. Og det er til en viss grad sant. Si du sitter i et møte eller ser på en film med telefonen din i nærheten. Med en gang det tikker inn en SMS vil øynene dine automatisk og ubevisst tiltrekkes mot telefonen. For oss som har Mac er det enda verre. Mens jeg sitter og skriver dette innlegget dukket det opp en SMS i hjørnet av skjermen som øyeblikkelig stjal oppmerksomheten min. Det er fordi vi oppfatter SMS som noe viktig, noe som krever oppmerksomhet umiddelbart.

Med det sagt er det verdt å nevne at XL.Today har funnet ut at opp mot 75% av folk sier at de ønsker å motta tilbud på SMS. Så hvorfor ikke gi folket det de ønsker? Her gjelder det å finne en balansegang. På en side vet du selv hvor påtrengende SMS kan være. På en annen side er det en effektiv måte å nå ut til kunder på. Så her må du tenke nøye gjennom hvor mange SMS du skal sende og når disse meldingene skal sendes.

Innsikt om klikkrate og effekten av SMS

Okei, så det er trygt å anta at vi nå skjønner hvorfor SMS er effektivt på et generelt nivå. Men hva med dine spesifikke SMS-kampanjer? Det er fint og flott å se hva du kan forvente. Det er enda bedre om du får innsikt i effekten av meldingene du sender ut.

Mange vi har snakket med forteller at de opplever SMS som et stort svart hull. Meldingene går ut fra en ende og på den andre enden er det dønn stille. Fikk kundene dine meldingen? Er de interessert i tilbudet du sendte? Vanligvis forblir disse spørsmålene ubesvart, men ikke nå lenger!

Vi hører deg, og vi ser deg. Derfor har vi utviklet en egen kortlink som gir deg mer innsikt enn du ellers kunne fått. Denne kortlinken er sikrere enn linker laget med offentlige linkforkortere, som for eksempel Bitly. Fordi Bitly er tilgjengelig for alle og enhver, har det over tid oppstått en skeptisisme til disse linkene blant mottakerne. Grunnen til det er mengden svindelforsøk som blir gjemt bak en slik link.

Med vår egenutviklede kortlink vil linkene dine komme trygt fram til kundene uten å mistenkes for svindelforsøk. Det er fordi det kun er våre kunder som har tilgang på disse. I tillegg vil denne linken gi deg innsikt i klikkraten på SMS-meldingene du sender ut. Du vil få svar på hvilke kunder som har fått meldingen, om de åpnet linken til tilbudet og eventuelt når de åpnet den. Du kan også generere egne lister med kontakter som enten har åpnet linken eller de som ikke åpnet den.

Hva kan jeg bruke denne informasjonen til?

For det første så kan du bruke denne informasjonen til å forbedre markedsføringskampanjene dine. Du kan gjøre dem mer tilpasset til de ulike kundenes behov og interesser. Du kan bruke klikkraten til å kartlegge de mest gunstige tidene å sende ut SMS på. Når responderer kundegruppen din best og på hvilke tidspunkt oppnår du mest engasjement? I tillegg kan du bruke denne informasjonen til å forbedre segmenteringen av kundene dine. På toppen av alt dette vil denne informasjonen gi deg tilgang på informasjon om dine mest lojale kunder.

Dette er informasjon som er gull verdt for bedriften din. Etter å ha brukt kortlinken til Intellipush en periode vil du få oversikt over dine mest lojale kunder på forsiden. Denne oversikten er basert på antall linker som kunden har klikket på. Du kan velge tidsperiode for oversikten, minimum antall klikk og generere en helt ny kontaktliste som kun består av dine mest lojale kunder. Bruk denne lista til å vise dem at du setter pris på lojaliteten de har til deg og bedriften din. Det kan være at du sender dem tilbud før alle andre, eller at de får ekstra gode tilbud som belønning for deres lojalitet. Her er det bare din egen fantasi som setter grenser.

Snakk om å ta informerte beslutninger!

Så hva sier du, skal vi sette i gang?